TOW#670 — Благодарам наместо извини

Tip of the week
Oct 27, 2022

Наместо да кажеш “Извини што доцнам”, кажи “Благодарам што ме чекаше”
Наместо да кажеш “Извини што заборавив”, кажи “Благодарам што ме потсети”
Наместо да кажеш “Извини што те повредив”, кажи “Благодарам што имаш трпение кон мене”

Промени го својот концепт на размислување и пристапот, но и умот на тие на кои до сега си им се извинувал!

Благодариме што не читате и што се менувате,

МАКЕДОНИЈА-ЕКСПОРТ Консалтинг
www.macedonia-export.com

--

--

Tip of the week

An interactive handbook for personal and professional development. Dedicated to CHANGE - in all its glory!